Деца от детска градина Пролет“  в село Първенец, облечени в народни

...
Деца от детска градина Пролет“  в село Първенец, облечени в народни
Коментари Харесай

Приключи работата по един от най-големите улични ремонти в Първенец


Деца от детска градина „ Пролет “  в село Първенец, облечени в национални носии,  прерязаха лентата на обновената улица „ Симеон “. Това стана по време на формалната гала по разкриване на един от най-значимите обекти за селото,  финансиран със средства от капиталовата стратегия. Нестандартният метод предложи кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов, който влезе в ролята на помощник, дружно с кмета на селото-домакин Ренета Плевнелиева.

Събитието се случи в наличието на ръководителя на Общински съвет “Родопи “ Георги Цанков, заместник-кметовете Борислав Инчев и Неази Таир, представители на фирмата-изпълнител и десетки поданици на село Първенец.



„ Това събитие дълги години се чакаше от жителите на село Първенец. Улица „ Симеон “ е извънредно значима. Десетилетия обаче бяха нужни, с цел да са отделят средства за замяна на водопроводната инфраструктура. Успяхме да осигурим парите, поставихме нов тръбопровод и улицата е изцяло преобразена. Тя е асфалтирана, с сменена тротоарна настилка и положени нови бордюри “, каза кметът Павел Михайлов. Той добави, че работата за възстановяване на  средата за живеене, дава самочувствие на жителите на населените места в община „ Родопи “.

Думи на признателност насочи и кметът на селото Ренета Плевнелиева.  

„ Надявам се с общи старания, на управлението на общината и локалната общественост, след няколко години,  цялото село да наподобява по този начин- променено, с  подобрено положението на улиците и публичните здания. “

Улица „ Симеон “ беше открита с церемониален водосвет, а дребните ученици на ДГ „ Пролет “ зарадваха гостите със особено квалифицирано от тях музикално осъществяване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР